Allt från hopp till förtvivlan

Allt från hopp till förtvivlanNär vi vid klockan tre på natten till i lördags lämnade Linköping så var det fyra förväntansfulla grabbar med hopp om en svensk fotbollsfest i de närmsta två veckorna. När vi väl lyckats packa ihop allt så väntade till en början ca 4 timmars bilfärd till Karlskrona.
Bild 1361
I Karlskrona kan man va...
När vi vid klockan tre på natten till i lördags lämnade Linköping så var det fyra förväntansfulla grabbar med hopp om en svensk fotbollsfest i de närmsta två veckorna. När vi väl lyckats packa ihop allt så väntade till en början ca 4 timmars bilfärd till Karlskrona.

I Karlskrona kan man va...


Därifrån gick en 12 timmars båtfärd mot Polen och Gdansk. följt av en alltför lång bilfärd genom Polen och de sämsta vägarna som jag någonsin har färdats på.

Här kan man sova...


I Gdynia kan man va...


På McDonalds i Polen kan man va...


Efter alltför många timmars skumpande i bilen så kom vi äntligen fram till gränsen till Ukraina. Det enda roliga med Polen var att vi i stora delar av landet körde först i en svensk Carravan med åtminstonne ett 20-tal husbilar och VANar. När vi kom till gränsen så var vi dock en aningen oroliga eftersom vi hade hört att gränskontrollen kunde ta flera timmar, om man inte mutade tullarna, och att vägarna i Polen var 100 gånger bättre än dom i Ukraina.

I Ukraina kan man va... (Precis vid gränsen)


Raka vägen mot Kiev!


Alla dessa mardrömsrykten om Ukraina visade sig helt felaktiga. Det fanns nämligen en speciell gränsfil för fotbolls-EM där vi åkte igenom påca 20 minuter om inte ännu snabbare och väl inne i Ukraina så tog vi raka vägen mot Kiev. Jag skojar inte när jag säger raka vägen för på de femtio milen som betades av mellan gränsen och Kiev så fann man bara en handfull med svängar.

På random ställe i Ukraina kan man va...


Svårt att veta vart man ska köra


Väl framme i Kiev så slog vi upp husvagn och förtällt mitt i partystråket av Camp Sweden Där vi har lev i snart en vecka nu och efrarenheterna ifrån Kiev hittills är att det är en sjukt fin stad, sjukt bra väder (runt 30 grader på dagarna och sol) förutom när deras Tjernobylregn kommer då "det faller 15 cm nederbörd på en kvart". Det största felet med den här staden är att nästan ingen kan engelska, det är nog värre än i Kina och Japan. Men det som väger upp till toppbetyg är att det är billigt och framförallt så har de Big Tasty på McDonalds =P

Det är trångt om man ska bo fint


På Truhkaniv islandbron kan man va...


Laddade grabbar inför första matchen mot Ukraina


Utanför arenan kan man va...


Ukrainamatchen
När väl första matchen spelades så var förhoppningarna stora. Det första man får se är ett lamslaget Sverige som inte vill hålla i bollen utan det ser ju ut som att alla springer och medvetet ställer sig i passningsskugga bara för att inte få bollen. Detta förbättrades dock i andra halvlek och när 1-0 målet kom så var humöret på topp och man började se chansen till den efterlängtade EM-succén som man hoppats på. En snabb kvittering och ett ödestiget misstag av Zlatan och Lustig senare så var det ganska besvikna miner från den svenska läktaren. Hur svårt kan det vara at hålla stolpen? och framförallt så är det en spelare som de måste vara extra uppmärksamma på och inte släppa markeringen på men Zlatan kunde tydligen inte det, för jävla dåligt.



Englandsmatchen
44 år utan förlust är bruten. Jag vet inte om det var exakt så länge sedan men har för mig att det stod på någon flagga på arenan, länge sedan är det iaf. Till skillnad från första matchen så fick vi som supportrar äntligen lite motstånd i form av en hejarklack på andra sidan, vilket var rukigt kul och det upplevdes ifrån vår position att vi överröstade dem ganska så ordentligt. Matchen var också kalasbra och glädjen som blev vid Mellbergs 2-1 mål är obeskrivbar, 20 000 svenska fans står och hoppar, kramas och skriker i total eufori och man önskar bara att den känslan hade fåt vara kvar och kunna upplevas igen i nästa match. Men vad som såg ut som en jättetavla av Isaksson tystade svenskarna och när sedan ett ostopbart 3-2 mål rullade in så var hoppet nästan helt dött. Efter matchen kan man konstatera att vi fått se en ruskigt bra match där jag tycker att Sverige var det bästa laget men att vi inte riktigt har marginalerna med oss.

På Svenska supportersamlingen kan man va...


På arenan kan man va...


Tyvärr kommer det finnas ett gäng tomma platser i sista matchen då folk har börjat åka hem eter att hoppet om att gå vidare från gruppen redan är ute. Vi tänker dock stanna kvar för att semestra lite och gå och sen en förhopningsvis bra match mot Frankrike innan vi far hemmåt.
Peace out

Fotbolls-EM!

Nu är det dags att ut och resa igen! Denna gång bär det av mot Kiev i Ukraina för att heja fram Sverige till ett guld i fotbolls-EM. Jag, Jonis, Tobbe och Arvid kommer att bege oss om bara några timmar ner mot Karlskrona där båten mot Gdansk avgår. Väl framme i Polen så väntar en 110 mils åkning genom Polen och Ukraina innan vi anländer. Det ska till att vi ska ta med oss en husvagn hela vägen, så nu vet vi hur vi ska spendera de närmsta två dygnen. Uppladdningen har börjat och tidigare idag så gjordes flaggan klar som ni kan se på bilden Om det nu bara finns bra internet uppkopling så kommer jag försöka att rapportera så ofta som möjligt nere ifrån Camp Sweden och Trukhaniv Island.

 

 

Flaggan är nu färdigställd.

Här är flaggan som ni ska kolla efter om ni ser Sveriges matcher på TV.


RSS 2.0