Bilder

Malaysia

1. På väg till Tioman Island, vi sitter och väntar på att bussen skall bli lagad.
2. Varan på Tioman
3. Micke Snorklar
4. Matdax med hela gänget
5. Skybridgen i Petronas towers
6. Utsikt ifrån Petronas topp
7. Tänk så liten en skyskrapa på 40-50 våningar kan se ut när man befinner sig på 86:e våningen =)

Bussen har gått sönder på vägen till Tioman Island Snorkling på Tioman Island Hela gänget samlat för en bit mat på Tioman Island Tänk så litet en 40-50 våningars skyskrapa kan se ut när man står på 86:e våningen =)

Bali

1. Jag och Svarta faran utforskar ön
2. Monkey forest
3. Utsikt över en sjö mitt ibland bergen, risodlingar i bakgrunden
4. Singarajas kust
5. Kul staty i Singaraja
6. Underbara kusten i Uluwatu
7. En av de undangömda paradisstränderna som gömde sig mellan klipporna runt Uluwatu
8. Nusa dua, Balis i särklass finaste turistmål

Utsikt i bergen på Bali med risodlingar i bakgrunden

Thailand

1. Boaorm på Koh Phangan
2. Grandfather rock, Koh Samui
3. Grandmother rock, Koh Samui
4. Anders och Några fler tar ett svalkande dopp i ett utav Koh Samuis vattenfall
5. Au Nang Beach, Krabi
6. Martin, Rikard, Cissi, Micke och Anders på Au Nang Beach, Krabi
7. Rolig skyllt
8. Krabis otroligt häftiga natur
9. Konstsimm
10. Beachen på Chicken Island
11. Mer av Krabis häftiga natur
12. Micke och Cissi på vår båtfärdsdag runt Krabi
13. Mitt Sönderskrapade ansikte två dagar efter den tragiska händelsen =)

Anders och några fler tar ett svalkande dopp i ett av Koh Samuis vattenfall Rolig skyllt

Good guys go to heaven, Bad guys go to Patong

Detta uttryck fanns tryckta på T-shirtar som gick att köpa över hela Patong och sammanfattar väl Patong på ett ganska så bra sätt. Patong är lite som Kos, Ayia Napa eller Magaluf, en enda stor fest med gränslöst med barer helt enkelt, vilket innebar att när jag skulle försöka stanna där i en vecka och vara nyckter gick käpprakt åt helvete.

Visserligen flyttade jag till grannstranden Karon Beach dagen efter att Anders hade åkt, men Patong var ju fortfarande bara en moppetur eller en tur med tuk tuk bort vilket innebar fortsatt festande. Jag var dock nyckter några dagar eftersom jag var tvungen att käka penicillin då jag hade åkt på en öroninflammation men förutom det vart det bra drag och som grädde på moset så sista kvällen som jag festade i Patong (tillsammans med Micke), så lyckades jag med att ramla och skrapa upp halva ansiktet samt sabba trampdynan i min vänstra häl, fråga mig inte hur det gick till.
Avslutningsvis så vart det två shoppingfyllda dagar i Bangkok innan hemfärden igår som tog ca. 23 timmar från dörr till dörr. Kan ju sammanfatta resan med att det har varit askul, trots lite hemlängtan på slutet. Men egentligen så har jag ju inte längtat hem, har bara tyckt att det har varit jobbigt att bo i en resväska så länge. De länder som har gjort störst intryck på mig och som jag helst skulle vilja åka tillbaks till är Japan och Thailand. Japan dels för skidåkningen och dels för att uppleva mer av Tokyo som var en sjukt häftig stad. Thailand och kanske speciellt Patong för att det kombinerar sol och bad, med fest, shopping och stadsliv samt att det är billigt att leva där. Skulle ju inte banga på att vara med på ett Fullmoon party till heller. Hela asien har imponerat på mig med hur vänliga och trevliga folket är, samt att se den annorlunda kulturen som råder i denna delen av världen.
Nu sitter jag hemma i Vetlanda med en öroninflammation som har kommit tillbaks samt att jag ser sönderslagen ut och haltar, men imorgon eller dagen efter det så drar jag mig nog upp till Linköping där jag skall börja tentaplugga för nu är det snart bara en vecka kvar till första tentan går av stapeln. Jag vet att jag har varit dålig på att lägga upp bilder men skall försöka gå igenom dem och lägga upp några ikväll eller imorgon.
Salutt!

Amazing Thailand

Nu har det gått ca fem veckor sedan jag skrev något här senast, jag vet att det är dåligt men alldeles för mycket fest och dåligt med internettillgång har bidragit till detta. Jag tänkte ta och i kort beskriva vad som har hänt under dessa veckor.

 

Först var jag på Kata beach med Jakob och Johanna i en och en halv vecka detta var den lugna delen. Sen började en månadslång fest med att jag flyttade till Patong och hängde med min gamla jobbarkompis ifrån sälen, Micke Eklund som tydligen jobbade på Grabbarna Grus i Patong. Jag stannade där i ca en vecka och fick bland annat erfara Det Thailändska nyåret, även kallat Thailand water festival. Det var ett enda stort vattenkrig, och det deltog jag i på ”Bangla road – Thailands hjärta”, vilket är en stor bargata med flera hundra barer och nattklubbar. Under detta vattenkrig så flyttade samtliga klubbar och barer ut sina musikanläggningar till gatan för att hålla festen utomhus och där stod tiotusentals personer och söp, dansade och sprutade vatten på varandra oavbrutet i nästan tre dygn, Fucking awesome!

 

Efter detta så drog jag till Koh Phangan eftersom det skulle vara fullmoon party där ett par dagar senare. Där mötte jag upp Micke, Cissi, Rickard och Martin och festen fortsatte, nu var det lite tråkigt att de drog därifrån två dagar före fullmoon då de skulle ta dykarcertifikat. Men jag hade bestämt mig för att stanna och samtidigt haft kontakten med Anders ”Hjuken” Dahl, en Umeåkille som jag genom gemensamma kompisar träffat i Patong en vecka tidigare, så samma dag som de andra drog så kom han vilket passade kanonbra. Koh Phangan kan jag sammanfatta med en strandfest varje kväll med uppskattningsvis två- till femtusen personer och under själva fullmoon så måste det tömt hela ön samt grannöarna för då blev festen femton till tjugo gånger så stor, och det är nog den roligaste fest jag någonsin varit på.

 

När fullmoon var avklarat drag jag och Anders till grannön Koh Samui der vi inkvarterade oss i partystaden Chaweng beach och festen fortsatte. Där blev vi också uppmötta av Erik, Emelie, Micke Cissi, Rickard och Martin, vilket var väldigt trevligt och innebar ju ytterligare en anledning till att festa.

 

Erik och Emelie drog sedan till de sydligare delarna av Thailand medan jag och resterande av sällskapet drog oss till Ao nang beach, Krabi. Detta var doch för mig en kort men nykter period då utelivet var ganska så dött eftersom det var ett riktigt svenskställe och svensksäsongen är över. Men Krabi bjuder på en underbar natur och tar man båt ut till de små öarna så finner man underbara stränder och bra snorkling.

 

Efter detta så drog Jag, Anders, Rickard och Martin oss till Koh Phi Phi Don (Phi Phi Islands) där det är strandfester varje kväll, ungefär som Koh Phangan dagarna före fullmoon.

 

När Jag och Anders sedan drog oss tillbaka till Patong så har festen hållt i sig och igår så kom Micke och Cissi till grannstranden Karon beach. Idag har Anders åkt hem så nu blir det nog lugnt med festandet i några dagar. Planen är att stanna här i ca en vecka till innan jag drar upp till Bangkock där resan skall avslutas.

 

Skall försöka att få upp lite bilder någon dag under veckan.

Over and out


RSS 2.0