Välkommen till förorten

Kuala Lumpur ”The Garden City of Lights” ett storstadsområde med nånstans mellan 4 och 6 miljoner invånare och det känns som att man har kommit till förorten. Så pass stort var Tokyo att jag just för tillfället inte ser KL som en storstad utan som kanske en av de mindre bebyggda/bebodda stadsdelarna långt ifrån centrum i Tokyo fast med lite mer exotiskt klimat.

Under senaste två veckorna har jag varit med om både vinter i Niseko och Sapporo, vår i Tokyo (10-15 grader och solsken i dagarna fyra) samt sommar här i Malaysia (ca 30 grader dygnet runt). Första av dessa två veckor kan sammanfattas med att jag tycker att Tokyo är typ det häftigaste stället på hela Jorden och att jag måste åka dit någon mer gång. Vad det gäller KL så känns det som att jag hann se hela staden på en dag och har bara att traska upp i Petronas twin owers kvar att göra vilket blir när jag återvänder dit om några dagar. Jag tror att man kan jämföra staden lite med Oslo då centrum är väldigt koncentrerat och man kan i princip gå vart man vill på en halvtimma, en häftig sak med staden är att det kan dyka up en eller tio skyskrapor mitt i ett ”tvåvåningshusområde” och sedan kan det vara ett stort helt obebyggt område mitt i centrum. Dock en väldigt mysig stad.

Efter ett par dagar i KL lyckades jag självklart att bli snodd på min mobil så lagom till att Micke, Cissi, Erik och Emelie skulle komma så hade jag ingen mobil så uppmötningen med dem blev ett litet sömnlöst problem men som gick väldigt smärtfritt ändå, tacka gudarna för skype. Efter det så spenderades en heldag i KL med bland annat ett besök på nöjesfältet inne i Times Square (ASstort Köpcentra). Och dagen efter så tog vi en lång bussfärd (bussen lyckades gå sönder, och bli lagad)  till Mersing därifrån vi dagen efter tog båten till Tioman Island (utanför Malaysias östkust).

Nu har vi varit här på Tioman i 6 dagar tror jag och de första dagarna spenderade vi på med att chilla och prova på surfing på östra sidan av ön och igår åkte vi över på västra sidan där vi skall snorkla lite och kanske åka ut på dykning innan vi beger oss tillbaka till KL i slutet av veckan.

Jag kommer att lägga ut lite bilder här nedan med allt ifrån de sista två veckorna i Niseko till Malaysia.

 

Niseko

1. Patrick kör first tracks ovanför Jacksson, 2. En utav de två isbarerna i Niseko, 3. Hirafu's övre del, 4. Hirafu's nedre del, 5. Chill på Kanon, 6. Det finns manchester i Niseko, det är bara att offpisten är så mycket bättre, 7. Varning för stora vattenhål mitt ute i snön (pga de varma källorna), 8. Jag hade tråkigt en dag och byggde soffa och bord i snön, 9. Mycke snö var det =)

 

Patrick har first tracks ovanför Jackson Icebar i Niseko Richard och Stuart chillar Man får passa sig vart man går i Niseko för på vissa ställen så dyker det upp sådanahära vattenhål till följd av de varma källorna.

 

Sapporo

1. Livet i en Kapsell, 2. Jens trivs i det stora utrymmet som kostade nästan 300kr/natt har jag för mig, 3. Patrick i en basebollsimulator, 5. Grabbarna på en bar i Sapporo.

En glad Jens inne i sin kapsell Patrick i en Basebollsimulator

 

Tokyo

1. Tokyo twintowers, 2. Någon marknad i Asakusa (tror jag det hette), sjukt mycket folk iaf, 3. Några coola byggnader i Tokyo, 4. Tokyo by night sett ifrån Tokyo bay, 5. Jag tar farväl av grabbarna i Tokyos tunnelbana, 6. Jag äter Sushi för första gången i Japan, detta var på flygplatsen innan jag skulle flyga därifrån, tro det eller ej men det var helt ok.

Någon form utav marknad i Tokyo, et gäller att inte ha torgskräck då det knappt går att ta sig fram så mycket folk är det. Här drar vi åt varsitt håll och nya äventyr börjar.

 

Kuala Lumpur

1. Times square, största köpcentrum jag nånsin varit i, 2. Times square innifrån, ungefär lika stort som ikanohuset inklusive ikea, fast med 14 våningar ist för 2, 3. Nöjesfältet som ligger inne i Times square, 4. Petronas twintowers by night, 5. Petronas twintowers efter återföreningen, 6. Jag vid Petronas

Inne i times square. Jag skulle uppskatta köpcentrats storlek till ungefär som ikanohuset (inkl IKEA) fast att detta har 14 våningar ist för 2. =P


Slutet gott allting gott...

Niseko får 4 stjärnor av 5 möjliga. Nu har min skidsemmester tagit slut och nya äventyr har börjat. En liten summering av tiden i Niseko är att jag har haft sjukt bra åkförhållande ungefär varannan dag med åk som man i Sverige kan drömma om att de kan komma tre dagar/säsong i bästa fall. Även att berget är litet och naturen inte är alls lika vacker som i alperna så har snöfallet vägt upp den delen. Och även att jag är sjukt positivt överraskad av den japanska maten så har bristen på västerländsa liftmedel varit väldigt saknad. Att det dessutom inte finns nått som heter afterski och att nattlivet består utav sex-sju pyttesmå barer med 95% Australiensiska män som besökare så måste jag tyvärr dra ner betyget till bara en fyra.

De tre sista dagarna i Niseko bjöd på två dagars extremt bra skidåkning med firsttracks på ovanligt många långa fina åk och det ger ett sjukt bra minne ifrån stället. Sista dagen så tog jag det lugnt och packade alla mina grejor samt la på sommarvalla på mina skidor. Nu sitter jag här i Sapporo där vi har haft snart två dagar av storstadsliv boende på ett kapsellhotell och imon så drar vi till världens största stad =)

Hej svejs!

RSS 2.0