Äntligen

Så bar det av. Men problemen började fort, på Arlanda så fick jag först betala 1500kr för bagageövervikt och sen så varnade de mig för att åka till japan utan att jag har någon utresa och sa att de kunde skicka hem mig igen. Men jag hade inte tid för att fixa biljett och det var bara att sätta sig på planet och hoppas på det bästa. Efter att varit på resande fot i mer än ett halvt dygn så kom jag äntligen till Kina och Peking.

Väl där så väntade en fullspäckad dag med besök på Himmelskafridens torg, Kinesiska muren samt OS-byn på dagordningnen. Först och främst så kan jag nog säga att peking är nog världens säkraste stad, utan att skämta så var det antingen en militär, en vakteller en polis ungefär var hundrade meter man gick längs gatorna, och där stod de likt högvaktsoldater och kollade efter brottslighet. Varje gång man skulle in på något kännt ställe eller ner i tunnelbanan så fick man gå igenom en visitering samt lägga väskan på ett röntgenband likt säkerhetskontrollen på en flygplats.

Staden är enorm och har väldigt många sevärdigheter, inte minst den kinesiska arkitekturen som jag är sjukt inponerad av. Pga min tidsbrist så kunde jag inte gå in i den förbjudna staden utan fick välja bort det till förmån för att få gå lite på muren, vilket jag tror var rätt beslut
.
Ett och ett halvt dygn senare så sitter jag på min bostadsplats den närmaste månaden i norra Japan, nämligen snösäkra Niseko. Där har jag ett kanonboende mitt i centrum av Grand Hirafu och skall snart få försöka att ta igen för att jag knappt såvit nått på två och ett halvt dygn.

Bilder från Japan får vänta tills jag kan ta några i ljuset, men bilder från kina slänger jag upp.

Jag på Nässjö C
Jag på Nässjö C

Ingången till the Forbidden city
Ingången till The forbidden city


Himmelskafridens torg. Lägg märke till den 14-filiga vägen mellan mig och torget, den var naturligtvis förbjuden att gå över...

Det var mycket uppför...
Kinesiska muren var som ett tungt träningspass, när man väl har nött uppför de jobbiga trapporna som sträkte sig flera hundra meter så skulle man få ännu mer mjölksyra när man gick ner igen =)

Den är lång =P
Muren sträcker sig sjukt långt och terrängen som den löper igenom är minst sagt kupperad.

Jag på muren
Jag på muren

Fågelboet
Chinas nationalarena och tidigare OS-arenan "Fågelboet"

Simmhallen
OS-simmhallen

Hejsan hoppsan!

Kommentarer
Postat av: Patrick

Tycker allt du kunde ringt och sagt hej då innan du åkte;). Ser dock helt outstanding ut. Bästa sevärdheten var dock Nässjö centralstation med pressbyrån i bakgrunden ;).

2011-02-02 @ 22:14:04
Postat av: Danne

Ja, Nässjö var lätt den största sevärdheten än så länge =P

2011-02-04 @ 11:33:23
URL: http://dannebeek.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0